Kreativ livscoaching

Kreativ livscoaching

Boka tid

Kreativitet är ett kraftfullt verktyg för att hitta nycklarna till välmående och autenticitet. Lägger du till nyfikenhet och mod till kreativiteten kan du nå hur långt som helst. Det omgivningen påstår är omöjligt och som du själv har börjat tro stämmer kanske egentligen är möjligt om du bara kan skifta ditt mindset och det kan du göra med lätthet. En omöjlighet är bara något som du inte har förstått är möjligt ännu.

Du kan göra ett litet experiment här och nu: Börja med att se dig omkring i rummet en stund. Sen gör du samma sak igen, men fokuserar bara på alla blå saker. Förändrades upplevelsen? Så enkelt är det om du ändrar en sak i taget.

Längtar du efter att må bättre? Efter att uppleva mer lätthet och avslappning istället för kamp coh stress?

Kreativitet, närvaro, mod och nyfikenhet är grundingredienserna i mitt liv. Jag målar och skriver böcker, men mitt viktigaste konstverk är jag själv. Med svåra trauman i bakgrunden som ledde till djupt fysiskt och psykiskt lidande har jag behövt använda mycket av de tre ingredienserna för att bli alltmer autentisk. Jag var en mästare på att passa in och prestera och visste till slut inte vem jag var. Att vara den jag är i alla lägen oavsett vad som sker är det jag strävar efter. Jag är inte helt där ännu, men vågar mer och mer stå i min kraft och lysa.

Längtar du efter att vara dig själv? Efter att vara kraftfull och lysande som den unika, vackra varelse du är? Vet du vad det innebär att var mer dig själv eller att vara kraftfull och lysande?

Med hjälp av kreativitet och nyfikenhet hjälper jag att dig att öppna de dörrar som du har stängt för att vara den du tror att du måste vara. Det kan kännas svårt i början, men livet blir roligare, lugnare och lättare då du lever din egen sanning istället för alla andras. Om du är redo och har modet att börja glänta på dörrarna så finns jag här. Jag lyssnar i full närvaro och använder intuitiva frågor och andra kreativa verktyg och övningar. Min 15 årige son sa nyligen att jag är så bra att prata med mig för att jag verkligen lyssnar och ställer de rätta frågorna. Flera klienter har uttryckt sig på liknande sätt.

Längtan efter att vara den du är kommer djupt inifrån liksom vetskapen om vem du är och varför du är här på jorden. Att vara autentisk är inte alltid lätt i det samhälle vi lever i, men lever du inte i din sanning blir du sjuk. Med den inre längtan jag har efter att skapa med färg och text vet jag precis hur svårt det kan vara att leva autentiskt. Det som i sanning var jag tystades. Det var bättre att vara bra på matte eller kemi än bild och skrivande och att arbeta som konstnär eller författare är ju ändå omöjligt. Det var vad jag lärde mig av omgivningen och jag var för svag för att stå på mig. En estetisk lärarutbildning var en kompromiss där mitt skapande fick finnas kvar till viss del, men som förskollärare brände jag ut mig eftersom min kreativitet gick åt till meningslösa utvärderingar och Skolverkets riktlinjer. Jag fick smärtor i kroppen, var orkeslös och hade mycket ångest, svåra sömnproblem mm.

Hur mår du i ditt liv? Har du ett arbete där du kan vara autentisk? Längtar du efter att få leva mer och djupare? Efter att uttrycka dig så som du innerst inne önskar i stället för som du tror att du borde?

Ju mer jag följer den inre längtan och visdomen, ju mer jag är jag, desto bättre mår jag på alla plan och desto mer energi har jag till att göra ännu mer. Jag ler mer, skrattar mer och gråter ordentligt när jag gråter för att få ur mig gråten som finns lagrad inom. Att känna det som är befriar och lämnar utrymme att skapa friare.

Gråter du? Skrattar du? Vad gör dig glad? Vad blir du ledsen av? Lever du autentiskt?