Kroppscoaching

Ditt inre universum

För att aktivera kroppens självläkande förmåga behöver du djupna och mjukna in i den fysiska kroppen för att på så sätt landa i stillheten inom. Det är djupt där inne som din källa finns. Där ÄR du. För att nå dit behöver du kunna uppleva din kropp. Om det är svårt för dig kan jag, Amanda Aaro, hjälpa dig att färdas inåt. Genom att möta ditt inre, lyssna och acceptera det som existerar inom kan du nå djup självläkning.

Från stressande tankar in i stillheten och frihet i kroppen

Ofta har vi människor mycket fokus i huvudet. Vi lever och presterar med utgångspunkt ur tankarna. Detta leder till att vi inte alltid känner kroppen så mycket. Omedvetna tankar och de känslor de skapar leder också till sjukdom i den fysiska kroppen. Det är först när den säger ifrån med obehag som spänning, smärta, klåda, ångest mm som vi märker att den finns. Kroppen behöver din medvetna närvaro för att den ska må bra. Den är en avancerad skapelse med organ och system som alla behöver fungera i balans och harmoni för optimalt välbefinnande.

Släpp allvaret och släpp in njutning och behaglighet i din
Släpp allvaret och släpp i stället in njutning, lekfullhet och behaglighet i din verklighet.

De omedvetna tankarna skapar så gärna allvar och oro i livet, men livet är egentligen en plats för naturligt lugn, lek, frihet, skratt och njutning. Släpp in tilliten och behaget och låt det sprida sig.

Från att känna mig låst i mina tankarna och ha känslostormar i kroppen landade jag i lugn, närvaro och klarhet.

Helena K

Medveten i kroppen

Då du fokuserar din uppmärksamhet in i kroppen ger du den chansen att tydliggöra de behov som finns. Du kan till och med påverka inre organ och system i kroppen genom att fokusera på dem i stillhet eller rörelse. Närvaron sätter genast igång en läkningsprocess i den del av kroppen du fokuserar på och i hela kroppen då hela kroppen får din uppmärksamhet.

”En coaching som är transformerande, djupgående. Kände mig låst innan. Efter känner jag mig närvarande och lätt. Rekommenderas verkligen.

Carl L

Du kan landa i inre friden genom att mjukna och djupna in i kroppen

Att fokusera på kroppen är ett utmärkt sätt att finna stillheten inom. Det är innanför alla tankar, känslor och kroppsliga upplevelser som den inre friden finns. Den finns alltid där. Om du inte upplever den så kan Rörelseterapi hjälpa dig med det.

Hur mår din kropp? Lyssnar du på kroppens signaler? Vet du vad din kropp behöver?

Kroppens längtan

Kroppen längtar alltid efter att du ska lyssna och börja ge den det den behöver. Är du redo att lyssna, men vet inte hur? Då kan du boka en session hos mig, Amanda Aaro, så lyssnar vi på din kropp tillsammans. Jag guidar dig in i kroppens visdom där alla svaren finns. I medveten närvaro finns avslappning, stillhet, vila och djup läkning. Innanför att tankar, känslor och upplevelser i kroppen finns alltid den inre friden. Den är inget du behöver leta efter, för den finns alltid där.

Inom dig i stillheten möter du din innersta längtan

Den långsamma, stilla och det aktiva

För självläkning i kroppen behöver du fokusera framför allt på det stilla, långsamma, men också på mer aktiva och snabba rörelser. Det långsamma och stilla ger dig utrymme att hinna med. Där finns utrymmet att förnimma skiftningar och möta allt det som är. Här och nu. Precis så som det är. Acceptans till det som är öppnar upp för den djupa vilan och återhämtningen. Du behöver inte ändra på något. Bara vara med det som är. Här och nu i varje ögonblick.

Att höja pulsen och röra dig snabbare har många fördelar då flödet i kroppen ökar. När du rör dig snabbt hinner du inte tänka så mycket på vad du gör vilket öppnar upp för det oväntade och för att landa in i närvaron på ett annat sätt än den stilla vägen dit.

Både i långsam rörelse, stillhet och i aktiv snabb rörelse kan du uppleva lekfullhet och behaglighet. Det är en myt att vi bara finner inre frid och stillhet genom att gå inåt genom meditation och smärta. Genom att istället lägga medvetenheten i kroppen och låta den röra sig i frihet kan du finna nya öppningar till friden och närvaron genom behagligheten och leken.

Att kombinera Kroppscoaching med Närvarocoaching samt läser boken Levande i dödens omfamning skapar du en perfekt grund för att mjukna djupt in i närvarons mirakulösa kraft.

”Jag har haft fibromyalgi i tjugo år. Nu är den borta. Jag kan kratta löv länge utan att få ont. Det är ett mirakel! Tack, Amanda!”

Anna-Lena H 

Inre frid i Rörelse - Stillheten inom existerar även i aktiva snabba rörelser.
Inre frid i Rörelse – Stillheten inom existerar även i aktiva, snabba rörelser.

Ett spännande äventyr inåt

En session med fokus på kroppens självläkning är ett spännande äventyr! Om du följer kroppens impulser och signaler då du rör dig eller är i stillhet finner du avslappning och ett naturligt rörelsemönster. Du löser upp det som är blockerat, spänt och smärtsamt. Det leder till djup avspänning, ökad rörlighet och styrka samt inre frid.

Mycket känslomässiga och mentala svårigheter kan ha etsat sig fast i kroppen. Det finns ett intimt samspel mellan tanke, känsla, kropp och källa/ kärna/ själ/ ande. Genom att vända dig inåt i kroppen och lirka upp det som sitter fast kan du, istället för att tänka ut lösningar på dina problem finna svar inom dig. Det leder till läkning på många plan. Med nyfikenhet, acceptans och tillit kan du landa mjukt i ditt inre universum. Längst in i stillheten finner du din innersta längtan.

Amandas coaching har inneburit att jag har fått ett lugn och en tydlighet som jag inte hade förut. Längtar till nästa tid hos Amanda.”

Ingergerd A

Tider finns att boka dagtid, kväll och helg online eller på Nyponvägen 6 i Vattholma.

Skicka mejl till info@possibilityhuman.se eller ring/ skicka meddelande till 070 – 344 13 34

Innehållet i Rörelseterapin bestäms helt av dina behov. De tekniker jag använder är bland annat LIFE – Therapy, Rytmisk rörelseträning, Somatic education, Frigörande dans, YinYoga och framför allt närvaro och intuition.

LIFE – Therapy

LIFE – Therapy aktiverar din inre självläkning. Genom att lugna nervsystemet, aktivera mikrorörelser i vävnaderna (naturliga rörelser vid hälsa) och det elektromagnetiska flöde som omger kroppen stimuleras kroppens självläkande förmåga.

Under en LIFE -Therapysession ligger du bekvämt på en massagebänk medan jag mjukt håller mina händer på olika platser på din kropp. Jag möter dig, din kropp och ditt energisystem i närvaro. Då din kropp blir stöttad och hållen på det här sättet skapas ett utrymme där den kan släppa stress och spänningar och nå djup avslappning. I den djupa avslappningen återgår kroppen till sina ursprungsrörelser som är förutsättningen för djupgående läkning. Det är i det mjuka, långsamma och stilla mirakler sker.

”Amanda Aaro utför behandlingen med lugn och säker hand, hon är inkännande och närvarande och jag kände mig trygg och sedd i hennes sällskap. Det var en oväntad upplevelse. Beröringen orsakade fenomen i huvud och kropp som var överraskande. Jag såg färgexplosioner och ju lugnare jag blev mer och mer ett stort mörkblått lugn. Minnen dök upp. Sådant jag inte tänkt på under många, många år, kändes plötsligt adekvat, och i efterhand tänker jag att det var sådant som jag på något sätt behövde bearbeta. Jag upplevde också en känsla av att jag gjorde och åtgärdade saker, utan att anstränga mig, en ny upplevelse för mig.” 

Maria T   

LIFE -Therapy är en blandning av Kraniosakrel terapi och balanshealing.

Beröring i medveten närvaro hjälper dig att stilla ditt sinne
Beröring i medveten närvaro hjälper dig att stilla ditt sinne

Rytmisk rörelseträning

Primitiva spädbarnsreflexer aktiveras och integreras då barnet växer i magen, under förlossningen samt under barnets första tre år. De hjälper barnet att utvecklas under den första tiden i livet. Olika saker som till exempel kejsarsnitt eller ofördelaktiga omständigheter under barnets första år kan göra att reflexerna inte aktiveras eller integreras som de ska. Detta kan i sin tur leda till besvär både fysiskt och psykiskt under hela livet.

Rytmisk rörelseträning består av rörelser som är utarbetade för att aktivera och integrera de primitiva spädbarnsreflexerna så att individen kan finna balans och harmoni både fysiskt och psykiskt. Exempel på besvär som kan lindras eller läkas med denna träning är spännings och smärttillstånd, ADD, ADHD, autism, dyslexi och stresstillstånd (fight and flight låsning).

Somatic Education

Somatic education består av långsamma, inkännande, mjuka rörelser som individen själv gör eller med stöd av terapeuten. Hjärnan och kroppen samarbetar för att kroppen ska ha optimal rörelseförmåga och dessa rörelser syftar till att kropp och nervbanor ska återgå till det naturliga.

Under livet skapas ofördelaktiga rörelsemönster eller hållning, vilket skapar spänning och smärta. Det kan i sin tur ha psykisk påverkan. Då rörelser upprepas långsamt och medvetet återkopplas de kontakter som ska finnas i hjärnan och från hjärnan ut i hela kroppen för att individen ska må bra. Spänning och smärta släpper, rörelsefriheten ökar och allmäntillståndet förbättras.

Yinyoga

Det är i mellanrummen, när du vilar allra djupast som mirakler sker. Där, i stillheten inom, ÄR du.

Yinyoga är en blandning mellan yoga, medveten närvaro och den kunskap som finns i Traditionell Kinesisk Medicin. Det handlar om att vara i det som är precis som det är i varje stund. Acceptans, mjukhet och medkänsla är ord som kan förknippas med yinyoga. Att långsamt mjukna in i stillheten ger kroppen chansen att släppa taget om stress och spänningar. Att vända uppmärksamheten inåt i kroppen tillåter dig att vila i djup närvaro.

Det är i mellanrummen, när du vilar allra djupast som mirakler sker. Där, i stillheten inom, ÄR du.
Det är i mellanrummen, när du vilar allra djupast som mirakler sker. Där, i stillheten inom, ÄR du.

Under ett yinyogapass (i grupp eller enskilt) kan du tillåta dig bli tung mot jordens yta. Du får en paus i livets villervalla. För en stund blir du fri från görandet, prestationen, kraven och stressen. I yinyogan existerar ingen kamp, jämförelse eller tanke på vad som är rätt eller fel. Med så lite ansträngning som möjligt finner du din unika och behagliga form i varje position. Den kan likna någon annans, men ändå vara helt unik. Positionerna i yinyogan hålls under några minuter vilket ger dig möjlighet att mjukna in i varje cell. Mellan positionerna får du under min, Amanda Aaros guidning mjukt flöda ur kroppens längtan.

Jag har utbildat mig hos Caroline Fladvad och Victoria Åkerström

Frigörande Dans

Frigörande Dans är en rörelseform som fokuserar på att lyssna på kroppens signaler, behov och längtan. I den Frigörande dansen finns inget rätt eller fel, inga krav eller prestationer. Du finner ditt sätt att röra dig, fritt från exakta instruktioner. Samma sak gäller i ditt liv. I kontakt med ditt inre universum/ din essens/ ditt sanna jag/ din källa kan du alltid finna ditt unika sätt att leva ditt liv i frihet. Att röra dig fritt till musik är ett sätt att öppna upp för att våga leva din innersta längtan.

Frigörande dans är en väg inåt till ditt innersta universum.
Frigörande dans är en väg inåt till ditt innersta universum. Rörelserna kommer inifrån och ut.

Det dansande livet – din livsdans. Har du tänkt på hur livet dansar? Följer du med i flödet? Tillåter du kaosets berusning, lätthetens förförande lyrik, styrkan i tydligheten, friden i det stilla? Märker du hur varje ögonblick bjuder upp dig till dans, livets dans?

Rörelse genom skeenden. Impulser ger dig fart i en riktning dina tankar inte skulle kunna
drömma om. Fri från krav, prestation och stagnation. En dans som bjuder in dig i livets oändliga
föränderlighet där nya möjligheter kristalliserar sig.

Ett pass med Amanda innebär att varje del av kroppen är med på ett mjukt sätt. Att dansa med Amanda är en fantastisk upplevelse. Så bra musik, som jag får dansa till med hela min kropp. Amandas avslappning med oss på slutet är så skön, hennes lugna röst gör en lugn.

Sara C

Jag är utbildad dansinspiratör av Anne Grundel och har fördjupat mig en hel del i Gabrielle Roths Five Rythms. Anne Grundels frigörande dans består av sinnenas dans och sju rytmer (flöde, tydlighet, stillhet, lätthet, kaos, skakningar, din dans) och Gabrielle Roths av fem rytmer (flowing, staccato, stillness, lyrical, koas). Rytmerna i den frigörande dansen liknar de rytmer som finns i livets eviga cykler.